Hoe een krachtige audit tool de basis vormt voor digitalisering en automatisering

Opdrachtgever: Servauto Nederland B.V.
Productsoort: Webapplicaties
Tech stack: Laravel, Inertia, Vue & Tailwind CSS
Leestijd: 4 min

Servauto verzorgt de volledige exploitatie van TOTAL tankstations in Nederland.

Servauto is verantwoordelijk voor het operationeel houden van circa 120 tankstations door heel Nederland. Een belangrijk onderdeel hiervan is het waarborgen van de veiligheid. 

Met de komst van COVID-19 was het de prioriteit om de gezondheid van gasten en medewerkers te garanderen. Het naleven van de COVID-19 richtlijnen speelde hier een belangrijke rol in. Om te controleren of de tankstations zich aan de richtlijnen rondom COVID-19 houden, controleert Servauto proactief haar eigen filialen met behulp van een uitgebreide COVID-19 audit. 

Gezien de complexiteit van deze audit is Servauto op zoek gegaan naar manieren om het uitvoeren van audits te vereenvoudigen, zonder in te leveren op veiligheid. Zo is Servauto bij Platform11 uitgekomen en hebben we samen een innovatieve oplossing ontwikkeld.

De vraag

Hoe kunnen we audits vereenvoudigen en tegelijkertijd sneller in actie komen zonder in te leveren op kwaliteit?

De oplossing

Een webapplicatie waarmee audits vanaf een smartphone uitgevoerd kunnen worden en de resultaten centraal inzichtelijk maakt.

Het resultaat

Optimale waarborging van de veiligheid van gasten en medewerkers doordat sneller en effectiever actie kan worden ondernomen.

Resultaat

Op maat gemaakt audit systeem

Door het audit systeem slim in te richten worden de resultaten direct gekoppeld aan het station. Hierdoor zijn de bevindingen centraal in te zien in de verschillende onderdelen van de applicatie. Dit maakt het opvolgen van bevindingen inzichtelijk en meetbaar.

Auditeur wordt direct gekoppeld aan de audit
Intuïtief formuliersysteem maakt alle soorten audits mogelijk
Bedrijfsinformatie centraal inzichtelijk voor stakeholders

Rijke mogelijkheden voor het documenteren van bevindingen

Dankzij de mogelijkheid om media en noodzakelijke acties toe te voegen is het eenvoudiger geworden om bevindingen te documenteren. Daarnaast kunnen de bevindingen direct aan de verantwoordelijke stakeholder worden gekoppeld waardoor de opvolging beter inzichtelijk wordt.

Ondersteuning voor het toevoegen van foto's en video
Noodzakelijke acties eenvoudig toe te voegen en toe te wijzen
Uitgebreid actiebeheer maakt opvolging inzichtelijk en meetbaar

Volledig mobile first

Alle functionaliteiten zijn zo ontworpen dat ze op alle soorten telefoons te gebruiken zijn. Met behulp van slimme instellingen kan de applicatie zich voordoen als een native app zonder dat hiervoor de app store nodig is. Dit levert een aantal belangrijke voordelen op:

Kostenefficiënte oplossing om de app continue van updates te voorzien
Updates zijn direct en automatisch beschikbaar voor alle gebruikers
Volledig platformonafhankelijk, de applicatie draait in elke browser

Beveiliging

Aangezien de audits bedrijfsgevoelige informatie oplevert hebben we extra aandacht besteedt aan de beveiliging van de applicatie.

Robuuste infrastructuur

Dankzij onze partner Exonet draait de applicatie in een ISO en NEN-gecertificeerde omgeving waardoor de beveiliging en opslag van gegevens voldoet aan de strengste eisen.

Flexibel rechtensysteem

Functionaliteiten binnen de applicatie kunnen eenvoudig afgeschermd worden. Daardoor kunnen alleen geautoriseerde medewerkers specifieke acties uitvoeren.

Uitgebreide logging

Doordat we uitgebreide logging toepassen kunnen we snel ingerijpen zodra we malafide acties detecteren. Daarnaast kunnen acties in de applicatie eenvoudig worden teruggedraaid.

Dagelijkse backups

Dagelijks worden er backups gemaakt van alle gegevens. Hierdoor is Servauto verzekerd van bereikbaarheid en beschikbaarheid van de applicatie.

Toekomst

Momenteel werken we aan het vereenvoudigen en automatiseren van andere audit processen binnen Servauto. Hierdoor krijgt Servauto een constante stroom aan nieuwe mogelijkheden om nog preciezer, sneller en efficiënter te werk te gaan en waarmee zij hun voorsprong op de concurrentie behouden.

Ook voorblijven op je concurrentie?

Neem dan contact op met Nick Retel. Hij kijkt graag met je mee om te zien hoe ook jullie sneller, slimmer en beter kunnen worden.